Dacic: Szerbia nem megy csődbe

Ivica Dacic szerb miniszterelnök szerint Szerbiában nem lesz államcsőd, miként Görögországban sem lett végül, kormánya fenn fogja tartani a gazdaság és a pénzügyi rendszer stabilitását.

„Az alapján, hogy Szerbia túlélte a háborút, a bombázásokat, a szankciókat, most is biztosan túl fog élni. Túlélte az elmúlt tíz év legnagyobb gazdasági deficitjét Mirko Cvetkovic kormányzása végén, most is fent fog maradni” – nyilatkozta a miniszterelnök vasárnap újságíróknak.
A miniszterelnök szerint országának gazdasági és politikai stabilitásra van szüksége, és elutasítja, hogy folyton arról születnek történetek, Szerbiának válsággal és államcsőddel kell szembenéznie.
Dacic szerint a kiadások csökkentésével és a gazdasági növekedés erősítésével fogják megteremteni a gazdasági stabilitást. A miniszterelnök elmondta: a kormányzó koalíció vezetői előző héten megegyeztek, hogy a válságból való kilábalás nem mehet a megtakarítások kárára.
A miniszterelnök szerint a jövőben Szerbiában azoknak a kiadásait kell visszafogni, akik a legtöbbet költekeznek, és nem azoknak a bérét csökkenteni, akiknek nincs semmijük, amit elkölthetnének. (MTI)

Scroll To Top