Csökkentek szeptemberben a tartós javak megrendelései az Egyesült Államokban

A vártnál nagyobb mértékben csökkentek a tartós javakra leadott megrendelések szeptemberben az Egyesült Államok feldolgozóiparában a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézte, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.

Szeptemberben a várt 0,5 százalékos csökkenés helyett 1,1 százalékkal, 2,8 milliárd dollárral csökkentek az Egyesült Államok feldolgozóiparában a tartós javakra leadott megrendelések 248,2 milliárd dollárra. Augusztusban 0,3 százalék volt a növekedés.
A szállítóeszközökre leadott megrendeléseket leszámítva 0,3 százalékos volt a csökkenés az előző havi 0,3 százalékos növekedés után, a hadiipari megrendeléseket leszámítva 1,2 százalék volt a visszaesés az augusztusi 0,9 százalékos csökkenés után. A szállítóeszközök nélkül a piac a ténylegesnél kisebb, 0,2 százalékos csökkenést, a hadiipari megrendelésekre 1,2 százalékos mérséklődést várt.
A megrendelések a legnagyobb mértékben a szállítóeszközökre csökkentek, 2,7 százalékkal 2,3 milliárd dollárral 84,5 milliárd dollárra, miután előzőleg három egymást követő hónapban növekedtek.(MTI)
https://www.census.gov/manufacturing/m3/adv/pdf/durgd.pdf

 

Scroll To Top