Csökkent júniusban a regisztrált álláskeresők száma Pest megyében

Évről évre csökken júniustól a regisztrált álláskeresők száma, ami nyilvánvalóan a nyári alkalmi munkák indulásával függ össze – tájékoztatta az MTI-t Hágen Tímea, a Pest megyei munkaügyi központ helyettes vezetője.

Hozzátette: májusban közel 38 ezer regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván, 39 százalékuk alapfokú, 55 százalékuk középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, a fennmaradó kis hányad felsőfokú oklevelet szerzett. A téli átmeneti közfoglalkoztatási program befejezését követően Pest megye térségéből közel 5 ezren kapcsolódnak be az újabb programba, ennek keretében olyan feladatokat is ellátnak, mint a szemétszedés, bozótirtás, parlagfű elleni védekezés, vagy tereprendezés. Többen növényültetéssel, parkgondozással, zöldség- és növénytermesztéssel, illetve egyéb mezőgazdasági munkákkal segítik az érintett településeket – magyarázta Hágen Tímea.
Pest megyén belül a 15 településből álló monori járásban nyáron a 16-25 éves korosztályban különösen vonzó diákmunka a legnépszerűbb – mondta Sárközi Zsolt, a járási hivatal munkaügyi kirendeltségének vezetője. Az önkormányzatok főként irodai teendőket, illetve szabadtéri takarítást, tisztogatást bíznak a fiatalokra. Jelenleg 200-an dolgoznak, de a létszám a duplája is lehetne, ha több pénz jutna a megyei keretből – fogalmazott a kirendeltségvezető.(MTI)

Scroll To Top