Commerzbank: jelentősen nőtt a működési eredmény

Jelentősen növelte működési eredményét tavaly a Magyarországon is fiókokat üzemeltető Commerzbank a társaság honlapján pénteken megjelent eredménybeszámoló szerint.

Németország második legnagyobb bankjánál 1,216 milliárd euró volt a működési eredmény az egy évvel korábbi 507 milliót követően. A csoport nettó nyeresége viszont mindössze 6 millió eurót tett ki a 2011. évi 638 millió euróval szemben. A visszaesést egyebek mellett  egy banki érdekeltség eladásával, illetve egyszeri leírásokkal indokolták a bankcsoportnál.
Az idén januárban vált ismertté, hogy a Commerzbank világszerte 4-6 ezer dolgozójától válik meg 2016-ig mintegy 56 ezer munkavállalójából.
Novemberben, az elemzői várakozásoktól elmaradó harmadik negyedévi eredményismertetéssel egyidejűleg a bank bejelentette, hogy négyéves költséghatékonysági programot vezet be, amellyel az akkori 69 százalékról 60 százalékra igyekszik majd csökkenteni a költségeknek a bevételhez viszonyított arányát.
A Commerzbank a Lehman Brothers csődje után, 2009-ben 18 milliárd eurós mentőhitelt kapott, és azóta igyekszik javítani tőkehelyzetén. Ezt a folyamatot nem segítik az egyre romló euróövezeti növekedési kilátások. A Commerzbank 25 százaléka jelenleg német állami tulajdonban van.(MTI)

Scroll To Top