Buda-Cash – Csak a pénztárakban vehető fel az ügyfelenkénti 60 ezer forint, a fedezet rendelkezésre áll

A DRB bankcsoport ügyfelei kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel azt a 60 ezer forintot, amelyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) maximálta az ügyfelenként kifizethető összeget. A DRB Regionális Bank Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a szükséges készpénzfedezet a bankban rendelkezésre áll, a fiókhálózatba csütörtökön délelőtt kiszállítják.

Hozzátették, hogy a fiókhálózat pénzeszközökkel történő ellátása során napközben előfordulhatnak technikai bezárások.
Az MNB csütörtöktől 60 ezer forintra csökkentette a DRB bankcsoportnál a kifizethető betétek és más források összegét.
A BRB Buda Regionális Bankot, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bankot, a DDB Dél-Dunántúli Takarék Bankot és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bankot érintő intézkedésre az MNB közleménye szerint azért volt szükség, mert a bankok azonnali fizetőképessége a vártnál lényegesen rosszabbnak bizonyult.
A 60 ezer forintos limit a jegybank által korábban elrendelt kifizetési korlátozás teljes 90 napos időszakára vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy egy ügyfél ebben az időszakban összesen csak 60 ezer forintot vehet föl.
A jegybank február 24-én rendelt el kifizetési korlátozást a DRB bankcsoporthoz tartozó négy pénzintézetnél, akkor ügyfelenként egy millió forintban korlátozta a kifizethető betétek és más források maximális összegét, egyúttal felügyeleti biztosokat rendelt ki a bankcsoport tagjaihoz.(MTI)

Scroll To Top