Brókerbotrány – Fidesz: a szocialisták most is a brókerek barátai

A Fidesz-frakció szerint a szocialisták “most is a brókerek barátai”, a károsultak segítése és a pénzügyi felügyelet szigorításának támogatása helyett ezúttal is az ő oldalukra állnak.

Előzőleg Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden, budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt: a jegybanktörvényt is módosító, a parlament által kedden tárgyalandó kormányzati előterjesztéssel szuperhatósággá alakítanák át a jegybankot, és kizárnák, hogy felelősségre lehessen vonni a mulasztása miatt keletkező kárért.
A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében ezt úgy kommentálta: a szocialisták újra egyértelművé tették, hogy nem támogatják a pénzügyi felügyelet megerősítését. Mindez korábban sem volt érdekük, hiszen kormányzásuk alatt nem szigorították, hanem gyengítették a pénzügyi felügyeleti rendszer jogait, ami a csaló brókereknek kedvezett, és aminek köszönhetően többmilliárdos csalások sorozata indult el – írták.
A kormánypártiak szerint “a Gyurcsány-Bajnai-kormány egy évtizeden át tűrte, segítette és közpénzekkel hizlalta azt a pénzügyi korrupciót”, amelynek a Fidesz-kormány vet véget.(MTI)

Scroll To Top