Bostoni robbantás – Külügyminisztérium: „gyalázatos tett”

A Külügyminisztérium fájdalommal értesült a bostoni robbantásokról, a népszerű futóverseny résztvevői és nézői ellen elkövetett „gyalázatos tettre” nincs és nem is lehet elfogadható magyarázat – közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Kiemelték: együttérzésüket fejezik ki az elhunytak hozzátartozóinak, a sebesülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánnak.
Hangsúlyozták, a robbantás körülményei alapján elképzelhető, hogy a bostoni futóversenyt terrortámadás érte. Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, és az Egyesült Államok szövetségeseként továbbra is elkötelezett a terrorizmus elleni harc folytatása mellett – olvasható a közleményben.
Hétfő délután hárman meghaltak, 144-en pedig megsebesültek, miután két pokolgép robbant fel a bostoni maraton célegyenesében.
A merénylet elkövetését eddig senki nem vállalta magára. A CNN úgy értesült, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint terrorcselekmény történt.
Az először 1897-ben megrendezett bostoni maraton a világ egyik legrangosabb futóversenye, amelyen idén több mint 23 ezer amatőr és profi versenyző vett részt. Az esemény félmillió érdeklődőt vonzott. A futamot hagyományosan mindig április harmadik hétfőjén, a hazafiak napján tartják. (MTI)

Scroll To Top