Bérlakás-építési programot javasol a Jobbik

Fiatal családosoknak szóló bérlakás-építési program elindítását javasolja a Jobbik – közölte Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a fiatalok többségének nincs esélye arra, hogy önerőből vegyen lakást, ezért a Jobbik részben osztrák, részben korábbi magyar példák alapján bérlakás-építési programot javasol. Úgy becsülik, hogy ez az első évben 50-60 milliárd forintból elindítható lenne. A szükséges pénzt az integrációs programokra elkülönített forrásból biztosítanák – közölte.
Kifejtette: ha a programban részt vevő fiatalok betartják a minimális együttélési feltételeket, akkor pár év után a bérleti díjuk törlesztőrészletté változtatásával tulajdonjogot szerezhetnének az ingatlanban.
A tömeges bérlakásépítéssel egyszerre lenne lassítható a kivándorlás, növelhető a gyermekvállalási hajlandóság, és a gazdaság is nagy tőkeinjekcióhoz jutna – mondta Z. Kárpát Dániel.
A Jobbik javaslata szerint – folytatta – a programban kizárólag magyar kivitelezők vehetnének részt, és a beszállítók között is a lehető legnagyobb mértékben magyar cégekre támaszkodnának.
A jobbikos képviselő azt is szorgalmazta, hogy a kormány mérje fel a majdnem félmillió üresen álló magyarországi ingatlan állapotát, tulajdonosi szerkezetét.
Az Operaház elé szervezett esti tüntetést firtató kérdésre Z. Kárpát Dániel azt mondta: pártja minden olyan utcai megmozdulást támogat, amely tisztességes célok, valós megoldási javaslatok alapján képes javítani az ország helyzetén. Erősen megkérdőjelezhető azonban, hogy a péntek esti demonstráció ebbe a sorba illik-e – mondta. A különböző megmozdulások korlátozása viszont nem megoldás – tette hozzá a gyülekezési törvény tervezett módosításával összefüggésben.(MTI)

Scroll To Top