Az MVM NET csatlakozott a világ vezető internet-forgalom cserélő pontjához, a DE-CIX-hez - Gazdasagportal.hu

Az MVM NET csatlakozott a világ vezető internet-forgalom cserélő pontjához, a DE-CIX-hez

A MVM NET Zrt., az MVM Csoport távközlési szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata a világ vezető internet-forgalom cserélője, a frankfurti DE-CIX (Deutscher Commercial Internet Exchange) teljes jogú tagjává vált. A nemzeti tulajdonú vállalat ezzel csökkentheti függőségét a Magyarországon jelen lévő, internet sávszélességet nyújtó nemzetközi nagyvállalatok szolgáltatásaitól, lehetővé téve a nemzetközi internet tartalom beszerzésének racionalizálását, valamint az internet sávszélesség bekerülési költségének jelentős csökkentését.

Az MVM NET Zrt. működése újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy a cég a frankfurti DE-CIX teljes jogú tagja lett. A műszaki fejlesztés keretében sikerült kialakítani az első, országhatáron kívül eső kereskedelmi szolgáltatás-átadási pontot, amellyel megkezdődhet a nemzetközi távközlési szolgáltatások értékesítésének előkészítése vállalatunknál” – mondta Téren Róbert, az MVM NET vezérigazgatója.

Az MVM NET a frankfurti csatlakozással megerősítette pozícióját a magyarországi Tier-2 szolgáltatók között, csökkentve függőségét a Magyarországon jelen lévő, internet sávszélességet nyújtó nemzetközi nagyvállalatok szolgáltatásaitól. A csatlakozással negyedik magyar szolgáltatóként sikerült felvételt nyernie abba a szolgáltatói elit klubba, amelyek DE-CIX tagsággal rendelkeznek.

A DE-CIX jelenleg a világ vezető internet-forgalom cserélője, amely Frankfurt am Main mellett Hamburgban, Münchenben, Dubaiban és New Yorkban is működtet internet szolgáltatói összekapcsolódási pontokat. A DE-CIX által kiszolgált szolgáltatók és szolgáltatói hálózatok száma meghaladja a 600-at a világ több mint 60 országából, összesített forgalma csúcsidőben eléri a 3,4 Terabit/s-ot, ami egy nagyságrenddel nagyobb a magyarországi internet cserélő (BIX) 180 Gigabit/s csúcsértékénél.

 

 

Scroll To Top