Az LMP a Párizsi Udvar értékesítését kifogásolja

Az LMP az V. kerületi Párizsi Udvar értékesítését kifogásolja.

Csonka Krisztián, a párt helyi elnöke szombati sajtótájékoztatóján tényként beszélt arról, hogy az ingatlant megszerző cég egy belizei offshore társaság tulajdonában volt az alapításkor, amikor már kiírták a pályázatot. A vásárlásra létrehozott cég tehát offshore hátterű volt, csak később vette át két magánszemély tulajdonos – tette hozzá.
Az ellenzéki politikus alacsonynak tartja a 2,1 milliárd forintos vételárat arra hivatkozva, hogy abból még kártalanítják a vállalkozásokat, és a lakók kiköltöztetése is költséget jelent. Azt mondta, azt szeretnék, ha a Párizsi Udvar a nemzeti vagyon részeként újulna meg, ha pedig ez nem lehetséges, akkor se váljon spekuláció áldozatává.
Csonka Krisztián bírálta az önkormányzat ingatlanértékesítési gyakorlatát is, példaként említve Bécsi utcai ingatlanokat és a Veres Pálné Gimnázium épületét.
Schiffer András, az LMP társelnöke azt kifogásolta, hogy Seychelle-szigeteki, belizei cégek tűnnek fel Magyarországon. Senki nem gondolja komolyan, hogy hirtelen meg akarják rohamozni az országot az ottani befektetők – fogalmazott.
Kiemelte: pártja továbbra is azt javasolja, hogy Magyarországon egyáltalán ne lehessen bejegyezni átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégeket. Az LMP azt is szeretné, hogy az uniós fejlesztési források környékéről “zavarják el” ezeket a cégeket, állam vagy önkormányzat pedig egyáltaán ne köthessen szerződést velük.
Schiffer András arra a kérdésre, miért nem hívja vissza a párt delegáltját, Juhász Gézát az egyik V. kerületi cég felügyelőbizottságából, miután egy elsőfokú bírósági ítélet szerint jogosulatlanul vett fel pénzt, azt felelte: nincs jogerős döntés, és szerinte senki nem vett fel pénzt jogosulatlanul.(MTI)

Scroll To Top