Az izraeli légierő lelőtt egy szíriai gépet a Golán-fennsík felett

Az izraeli légierő lelőtt egy Szíriából Izrael felé tartó repülőgépet a Golán–fennsíkon, közölte kedd reggel a Jediót Ahronót című újság honlapja, az Ynet.

A Golán-fennsíkon, még sziriai terület felett az izraeli hadsereg egy azonosítatlan repülőgépet észlelt, melyet még az elválasztó vonal fölött való átrepülése előtt lelőttek kedden egy Patriot föld-levegő rakétával.
Valószínűleg egy Damaszkuszból, a kormányzati erőktől a felkelők bombázására küldött MIG 21-es típusú szíriai harci repülőgép tévedt a körzetbe. Az izraeli katonai szakértők kizárták, hogy pilóta nélküli repülőt lőttek volna le.
Nem először érintik Izrael területét a szomszédos Szíriában folyó polgárháborús összecsapások, a határon lévő Kuneitra tartományban dúló heves harcok. A terület többször is gazdát cserélt az utóbbi hónapokban, jelenleg a Bassár el-Aszad ellen harcoló csapatok – köztük az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő iszlamista an-Nuszra Front – kezén van a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló része.
Augusztus végén Izrael felé tartott ebben a térségben egy drón, amely ellen szintén Patriot rakétát indított az izraeli hadsereg.(MTI)

Scroll To Top