Az idei Atomexpón a nukleáris technológa fenntartható fejlődésben betöltött szerepe lesz a kiemelt téma - Gazdasagportal.hu

Az idei Atomexpón a nukleáris technológa fenntartható fejlődésben betöltött szerepe lesz a kiemelt téma

2019 április 15-16-a között az oroszországi Szocsi ad otthont a XI. Atomexpónak.
A nemzetközi fórum kiemelt témája az lesz, hogy a korszerű nukleáris technológiák milyen szerepet játszanak az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak elérésében.

A rendezvény egy évtized alatt alakult át egy alkalmanként külföldi partnerek részvételével tartott orosz nukleáris iparági eseményből globális atomenergetikai fórummá. Az Atomexpo üzleti programját a fórum történetében először állította össze a Nemzetközi Programbizottság, amelynek tagja többek között William D. Magwood, az OECD Nukleáris Energiaügynökség (OECD NEA) főigazgatója, Agneta Rising, a Nukleáris Világszövetség (WNA) főigazgatója, továbbá Jacques Régaldo, a Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetségének ( WANO) elnöke valamint Luis E. Echávarri, az OECD Nukleáris Energiaügynökség korábbi főigazgatója.

Az Atomexpo 2019 résztvevői megvitatják a szénmentes energetika globális kérdéseit, a környezet és a természeti erőforrásokhoz való felelős hozzáállással, a zöld beruházásokkal és a fenntartható fejlődésre irányuló nemzetközi együttműködéssel összefüggő kérdéseket.
A kerekasztal- és panelbeszélgetéseken olyan témákra fókuszálnak majd, mint a nukleáris és radiológiai technológiák nem energetikai célú alkalmazása – köztük e technológiák ipari,   tudományos, az orvosi és a mezőgazdasági alkalmazása, valamint a fejlett menedzsment megoldások továbbadása és a városi infrastruktúra fejlesztése valamint az életszínvonal javítását szolgáló digitális technológiák bevezetése. Az üzleti program részeként napirendre kerülnek a fórumon részt vevő partnerek – a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA), az OECD NEA, a WANO és a WNA – által felvetett aktuális kérdések is.

A fórum első napján tartják meg az Atomexpo Awards nemzetközi szakmai elismerések átadását. Az Atomexpo díjával azokat az iparági vállalatokat tüntetik ki, amelyek kiemelkedő szolgáltatásaikkal hozzájárulnak a nukleáris ipar fejlődéséhez.

http://2019.atomexpo.ru/

Atomexpo:

Az előző, a tizedik jubileumi Atomexpo 2018 fórumon a világ 68 országából több mint 4000 küldött vett részt (2016-ben 65, 2016-ban 55 országból érkeztek vendégek). A kiállítást  több mint 20 000 négyzetméteren rendezték tavaly szemben a 2017-es 12 000 négyzetméterrel. Az eseményen több mint hatszáz vállalat képviseltette magát.  Az Atomexpo 2018 keretén belül 39 megállapodást és egyéb együttműködési és partnerségi dokumentumot írtak alá, beleértve a kereskedelmi szerződéseket is.

Scroll To Top