Az Appeninn Nyrt. átveszi a Villa Montanát

Az Appeninn Nyrt. átveszi a Villa Montanát, a Gellért-hegyi ingatlanegyüttest átalakítás és felújítás után vehetik majd birtokba az új bérlők – jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

Az Appeninn hétfői közleményében ismerteti: az Erste Bankkal előkészített hitelkonverzió részeként átveszi a Citadella tövében épült Villa Montana iroda és lakópark összesen 3000 négyzetméteres komplexumát. A tőzsdei társaság mintegy 300 millió forint értékű beruházással prémiumszintű bérlői és lakói igényeknek megfelelően alakítja át az irodákat és lakásokat.
„Jól ismerjük a különleges és magas bérlői elvárásokat, ezekhez igazodva kívánjuk átalakítani az ingatlant úgy, hogy üzletileg is eredményesen zárjuk majd le ezt a folyamatot, terveink szerint a nyár végéig” – idézi a közlemény Székely Gábort, az Appeninn Holding vezérigazgatóját.
A társaság szerint az irodapiac prémium szegmensében a magas minőség és a speciális szolgáltatások iránt a jelenlegi gazdasági környezetben is van igény. A különleges elhelyezkedés alapvető elvárás, amelynek a Gellért-hegy maradéktalanul megfelel.
Székely Gábor szerint a legutóbbi európai felmérések azt mutatják, hogy a budapesti irodapiac bérleti díjai hasonlóan mozognak, mint a római, a madridi, vagy a lisszaboni irodai díjak – lassan csökkenve a mélypont közelébe ereszkedtek. Ennek következtében a trendfordulótól kifejezetten vonzó befektetési célponttá válhatnak a budapesti ingatlanok, és a bérleti díjak növekedése is megindulhat.
A társaság áprilisban jelentette be, hogy euróalapúra válthatja ingatlanportfóliójának svájci frank alapú hitelállományát az Erste Bankkal előkészített, 30 millió eurós keretmegállapodással. A hitelek átstrukturálását követően a hitellejárati időtáv egységesen 10 év lehet, az ingatlanok pedig közös jelzálogfedezetet jelenthetnek a finanszírozónak. A lépés a cégcsoport számára a következő időszakban jelentős fizetési könnyítésre is lehetőséget ad, a felszabaduló forrásokat pedig további intenzív portfólióépítésre fordíthatják. (MTI)

Scroll To Top