Áthelyezték a szakadárok által ostromlott luhanszki határőr-alakulatot

Áthelyezték a Moszkva-barát szakadárok által napok óta ostromlott luhanszki határőr-alakulatot – közölte szerdán az ukrán határőr-parancsnokság.

Az UNIAN hírügynökség által idézett közlemény szerint a jól felfegyverzett és nagy létszámú fegyveres szakadárcsoportok folytonos támadásai miatt a határőralakulat nem tudja végrehajtani feladatát, ezért biztonságosabb helyre helyezték át. Más részletek nincsenek a tájékoztatóban.
A Luhanszk város déli peremén található határőr-alakulatot hétfőn hajnalban ostromolta meg több száz szakadár fegyveres. Egy közeli többszintes épület ablakaiból gépfegyverekkel, nagy kaliberű golyószórókkal, illetve gránát- és aknavetőkkel lőtték a laktanyát. A légierő vadászgépet küldött a helyszínre, de az nem tudott célzott lövéseket leadni a szakadárokra.
A lázadók állítólag a vadászgépet megpróbálták légvédelmi rakétával lelőni, de a rakéta az önhatalmúlag kikiáltott „luhanszki népköztársaság” tagjai által megszállt megyeháza negyedik szintjébe csapódott be, ahol a megyei tanács elnökének dolgozó- és fogadószobája található.
Kedden is folytatódott a támadás, a tűzharcban nyolc határőr, és nagyjából ugyanennyi lázadó sebesült meg. Az UNIAN hírügynökség szerda reggel azt közölte, hogy „terroristák” ismét támadják a luhanszki határőrlaktanyát, heves lövöldözésről érkeztek hírek.
Néhány órával az alakulat áthelyezéséről szóló bejelentés előtt a határőrség még arról tájékoztatott, hogy a „terroristák” által körbevett laktanya határőrei a végsőkig kitartanak, és készek visszaverni a szakadárok bármilyen támadását. Cáfolta azokat a híreket, hogy a szakadárok hatalmukba kerítették volna a laktanyát, és előtte ultimátumot intéztek hozzájuk. Azt viszont elismerte, hogy a lázadók mesterlövészei figyelik a határőrök lőállásait.(MTI)
http://www.unian.ua/politics/925227-luganskih-prikordonnikiv-yaki-kilka-dniv-pospil-vidbivali-ataki-teroristiv-peredislokuvali.html

Scroll To Top