Átfogó partnerséget kötött a klinikai kutatások területén a Quintiles és a Biogen Idec - Gazdasagportal.hu

Átfogó partnerséget kötött a klinikai kutatások területén a Quintiles és a Biogen Idec

A Quintiles a világ legnagyobb, a gyógyszeripar számára fejlesztési és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó vállalata öt évre szóló stratégia partnerséget kötött a Biogen Idec-el, így a klinikai kutatások területén közösen dolgoznak majd. A több éves együttműködés célja, hogy a két szervezet szakértelmére és tapasztalatára építve optimalizálja a Biogen Idec klinikai fejlesztési folyamatait.

Az együttműködést úgy alakították ki, hogy általa hatékonyabbá váljanak a klinikai vizsgálatok, miközben mindvégig az átláthatóságra, a minőségre, az innovációra és a mindennapi legeredményesebb működésre koncentrálnak. A megállapodásnak megfelelően a Quintiles egy erre a célra kijelölt csapata együtt fog dolgozni a Biogen Idec-el a II-IV-es stádiumú klinikai vizsgálatok megtervezésében és megvalósításában, valamint segítenek kiválasztani az első fázisban lévő vizsgálatokat is. Ráadásul a Biogen Idec hasznosíthatja a Quintiles technológiáját egyre növekvő termékskáláján.

„A Biogen Idec-el kötött partnerségünk beilleszkedik az új tendenciába, miszerint egyre több stratégiai együttműködés jön létre a gyógyszerek kifejlesztése területén, valamint megerősíti a Quintiles-hoz hasonló gyógyszeripari szolgáltató cégek mindinkább növekvő szerepét ezen célok érdekében.”- mondta Tom Pike a Quintiles ügyvezetője. „Nagyon izgatottan nézünk az új együttműködés elébe és örömmel látjuk, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az innovatív fejlesztési megállapodások iránt. Úgy gondoljuk, hogy a Quintiles egyedülálló módon tudja segíteni az ügyfeleit, hogy minél eredményesebben érjék el céljaikat, és alig várjuk a Biogen Idec-el való együttműködést.”

A Biogen Idec és a Quintiles közti megállapodás már érvényben van. Új projektek kerülnek bevonásra, de számos folyamatban lévő vizsgálatot is átszerveznek a Quintiles-hoz.

„Fontos volt számunkra, hogy találjunk egy kiváló partnert a kutatás fejlesztési központunkba, aki a klinikai kutatások területén kiegészíti a mi célkitűzéseinket a neurológiai, hemofíliai és immunológiai betegségek innovatív terápiái területén.” Mondta Alfred Sandrock, a Biogen Idec vezető orvosa és a cég Tudományos Fejlesztési csoportjának alelnöke. „A Quintiles-ban elsősorban a széleskörű és értékes tapasztalatukat értékeltük, és bízunk benne, hogy segíteni fogja a klinikai kutatásaink megalkotásának, tervezésének és megvalósításának folyamatait.

A Biogen Idec Magyarországról

A Biogen Idec Magyarország Kft. a Biogen Idec leányvállalata. A Biogen Idec neurológiai, immunológiai és hemofíliai megbetegedések terápiás kezeléseinek kutatásával, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, amelyet a kiemelkedő tudományos és orvosi eredményeinek köszönhet. A vállalatot 1978-ban alapították, Magyarországon pedig 2008 óta van jelen. A világ legrégebbi független biotechnológiai vállalataként tartják számon. Betegek számára világszerte elérhetőek a Biogen Idec vezető SM terápiái, és a vállalat több mint 5 milliárd dollár éves bevételt generál. A közlemények megtekintéséhez és további információért látogasson el a www.biogenidec.hu oldalra.

A Quintiles-ról

A Quintiles a világ legnagyobb, a gyógyszeripar számára fejlesztési és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó vállalata. Több mint 28 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte körülbelül 100 országban. Részt vettek az 50 legtöbbet fogyasztott gyógyszer kifejlesztésében és kereskedelmi forgalmazásában. A Quintiles szolgáltatásai széleskörű terápiás, tudományos és elemző szakértelmére épülnek, és segítik az ügyfelet eligazodni a rendkívül összetett egészségügyi környezetbe, hogy minél hatékonyabb megoldásokat szállítsanak. További információért kérem, látogasson el a www.quintiles.com oldalra.

Scroll To Top