Árbevételét és eredményét is növelte az Appeninn vagyonkezelő

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. több mint 345 millió forint adózás utáni nyereséget ért el az idei első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 60 millió forintos veszteséggel – közölte az ingatlanpiaci cégcsoport csütörtökön az MTI-vel.

A társaság nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült jelentése szerint a konszolidált bruttó díjbevétel 25 százalékkal, 381,5 millió forintra emelkedett. A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 28 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit, mintegy 220,5 millió forint volt.
Az elsősorban a budapesti irodapiacra fókuszáló társaság ingatlanportfóliójának bérleti díjbevételét 28 százalékkal növelte január-márciusban, üzemeltetési költségei ennél kisebb mértékben nőttek.
Az Appeninn csoport árbevételének növekedése egyrészt az elmúlt egy évben lezárt jelentős akvizícióknak köszönhető, amelyek révén a cégcsoport ingatlanállománya több mint 65 ezer négyzetméterre nőtt, másfelől a cégcsoport által üzemeltetett ingatlanportfólió kihasználtsága stabilan a piaci átlagot jóval meghaladó, 95 százalék feletti szinten áll.
A kiugróan magas adózás előtti eredményt a társaság devizában értékelt ingatlan portfóliójának és deviza hiteleinek átértékeléséből eredő pozitív, 267 millió forint összegű egyenlege növelte, így a cégcsoport adózás előtti eredménye 355 millió forintra, a társaság tulajdonosaira jutó eredmény pedig 326 millió forintra növekedett – olvasható a közleményben.
A társaság részvényeit 2011 októbere óta a Budapesti Értéktőzsde “A” kategóriájában forgalmazzák, 2012. április 1-jétől pedig a BUX-ba is bekerült. (MTI)

Scroll To Top