Amikor egyetért a kormány, a DK és az Együtt-PM, mind elítéli a Budapestre tervezett nacionalista konferenciát - Gazdasagportal.hu

Amikor egyetért a kormány, a DK és az Együtt-PM, mind elítéli a Budapestre tervezett nacionalista konferenciát

A kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy egy amerikai szélsőséges fajvédő szervezet orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

A közleményben az áll: a magyar kormány élesen elhatárolódik minden idegengyűlölő, kirekesztő és a kisebbségeket vallása, származása miatt sértő szerveződésektől, így a Budapestre tervezett radikális konferenciától is. A konferenciát a szélsőséges körök arra akarják felhasználni, hogy lejárassák Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt, ami elfogadhatatlan – írták.
Emlékeztettek: az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. között konferenciát szervezne Budapesten. A konferencia előadói között van Alexander Dugin, “a közismerten radikális, rasszista, nagyorosz nacionalista, illetve ukránellenes nézeteket valló orosz politológus és ideológus”, a Nemzeti Bolsevik Párt, az Eurázsia Párt egyik alapítója – írták. A tervek szerint a konferencián felszólal Gyöngyösi Márton szélsőjobboldali képviselő is – tették hozzá.
A tervezett konferencia ellen korábban tiltakozott az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is.
(MTI)

Scroll To Top