Álláshirdetésben keresnek labdarúgókat Salgótarjánban - Gazdasagportal.hu

Álláshirdetésben keresnek labdarúgókat Salgótarjánban

Álláshirdetésben keres labdarúgókat a Salgótarjáni Barátok Torna Club (SBTC); az MTI szerdán úgy értesült, hogy erre külföldi állampolgárok munkavállalási engedélye miatt van szükség.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) honlapján közzétett hirdetés szerint az SBTC szeptember 15-től napi nyolc órában határozatlan időre alkalmazná a labdarúgókat. Elvárt gyakorlati idő nem szükséges és elvárt szakképzettség sincs. Szerepel még az információk között, hogy “a munkaerőigény bejelentéséhez várhatóan harmadik országbeli állampolgár foglalkoztatására irányuló kérelem kapcsolódik”, illetve, hogy “az állásbejelentéshez várhatóan külföldi állampolgár foglalkoztatására irányuló kérelem kapcsolódik”.
A szokatlan hirdetésről az MTI megkérdezte a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatóját.
Tamási Ildikó elmondta: a külföldi munkavállalást szabályozó kormányrendelet értelmében a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatásához a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz kell benyújtani az összevont tartózkodási engedély iránti kérelmet. A munkaügyi központ ezután nyilatkozik arról, hogy támogatja-e a harmadik országbeli állampolgár adott munkakörben történő magyarországi munkavállalását.
Az érintett munkaerőigénynek tehát meg kell jelennie az NFSZ álláshirdetései között, de támogató szakhatósági engedélyt csak abban az esetben adhat ki a munkaügyi központ, ha nincs megfelelő magyar munkaerő – mondta Tamási Ildikó.
Hozzátette: hivatásos sportolók esetében nincs szükség a munkaerő-piaci helyzet vizsgálatára, és nem is kell beadni munkaerőigényt.
Mint mondta, jelen esetben még nem dönthető el, hogy az SBTC-nél hivatásos vagy amatőr sportolókat akarnak-e foglalkoztatni.
Kitért arra is, hogy uniós tagállam állampolgárai szabadon vállalhatnak munkát Magyarországon, a munkavállalásához nem kell engedély, és munkaerőigényt sem kell benyújtania, a foglalkoztatónak csupán bejelentési kötelezettsége van a munkaügyi központ felé a munkaviszony létesítéskor, illetőleg megszűnésekor.
Az MTI úgy tudja, hogy a salgótarjáni klub brazil játékosokat foglalkoztatna.(MTI)

Scroll To Top