ÁKK: áprilisban rekordmennyiségű állampapírt vett a lakosság

Áprilisban rekordmértékben, 80,8 milliárd forinttal emelkedett a kifejezetten a lakosság számára értékesített állampapírok állománya, amely a hónap végére megközelítette az 1258 milliárd forintot.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. kedden közölt adatai szerint áprilisban a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 66,2, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 3,7, a Féléves Kincstárjegy állománya 1, az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények állománya pedig 9,9 milliárd forinttal növekedett.
Az év eleje óta 272,3 milliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapír-állomány. A növekményből a Kamatozó Kincstárjegyekre 201,4 milliárd, a Féléves Kincstárjegyekre 4,2 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvényre 53,7 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyekre együttesen 13,1 milliárd forint jut.
A lakosságnak szánt állampapírok április végi 1257,7 milliárd forintnyi állományából 635,8 milliárd forint volt a Kamatozó Kincstárjegy, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 297,4 milliárd forintot ért el, a Prémium Magyar Államkötvények állománya 310 milliárdot, a Féléves Kincstárjegyeké  14,5 milliárd forintot tett ki. (MTI)

Scroll To Top