A vártnál kevésbé emelkedtek júliusban a német feldolgozóipar megrendelései

Júliusban a vártnál kisebb mértékben nőttek a német feldolgozóipari megrendelések a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése alapján.

Júliusban szezonális és naptári kiigazítással 2,8 százalékkal emelkedtek az előző havihoz képest a feldolgozóipari megrendelések a júniusi 28,8 százalékos havi emelkedés után.
Elemzők a megrendelések 5,0 százalékos havi emelkedését várták júliusra. A tényleges növekedés kevesebb lett ugyan a vártnál, a Destatis azonban a júniusi havi bővülést 27,9 százalékról 28,8 százalékra módosította.
A feldolgozóipar megrendelései júliusban naptári kiigazítással 7,3 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól. Júniusban 10,6 százalékos volt az éves elmaradás.
A júliusi megrendelések 8,2 százalékkal maradtak el a járványvédelmi korlátozások bevezetése előtti utolsó hónapban, februárban beérkezett megrendelésektől.

Az autóiparban 8,5 százalékkal nőttek júliusban a megrendelések az előző havihoz képest, a februárihoz képest azonban még 2,4 százalékos volt az elmaradás.
Júliusban a külföldi megrendelések 14,4 százalékkal emelkedtek, ezen belül az euróövezeti megrendelések 7,3 százalékkal, a többi pedig 19,2 százalékkal. A belföldi megrendelések viszont 10,2 százalékkal csökkentek.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2020/09/PD20_339_421.html
(MTI)
 

Scroll To Top