A Richter megállapodott a HRA Pharma-val egy termék szellemi tulajdonjogairól

richter1

A Richter Gedeon Nyrt. és a Laboratoire HRA Pharma (HRA Pharma) megállapodást kötött az ulipristal acetate szellemi tulajdonjogainak értékesítéséről és megvásárlásáról a latin-amerikai térségre – közölte a Richter csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A termék jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelésére szolgál. A megállapodás pénzügyi részleteit a Richter nem közölte.
A Richter 2010 végén vette meg a PregLem céget és innovatív készítményét, majd a Watson Pharmaceuticals Inc. egy licenc szerződés keretén belül megszerezte a termékre vonatkozó, az Egyesült Államok és Kanada piacaira kiterjedő fejlesztési és forgalmazási jogokat.
2011 decemberében a Richter két kulcsfontosságú, jelentős növekedési potenciállal rendelkező piacra terjesztette ki a HRA Pharma-val kötött licenc-megállapodást: a FÁK országokra és Kínára. 2013 júniusában a Richter és a HRA Pharma licenc-megállapodást kötöttek a készítmény latin-amerikai forgalmazási és értékesítési jogaira.
A mostani megállapodás újabb stratégiai lépésként járul hozzá ahhoz, hogy a Richter tovább erősítse közvetlen latin-amerikai jelenlétét. A megkötött szerződés egyúttal elősegíti azt, hogy a Richter fokozatosan globális nőgyógyászati szereplővé váljon – idézi a közlemény Bogsch Eriket, a Richter vezérigazgatóját.(MTI)

Scroll To Top