A Richter és a HRA Pharma Latin-Amerikában is együttműködik

A Richter Gedeon Nyrt. (Richter) és a Laboratoire HRA Pharma (HRA Pharma) kedden bejelentette, hogy licencmegállapodást kötöttek – közölte a két érintett vállalat kedden az MTI-vel.

  Ennek értelmében a Richter a jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelésére kifejlesztett ulipristal acetate (UPA) hatóanyagú, Esmya nevű gyógyszer forgalmazási és értékesítési jogait – az Egyesült Államok és Kanada kivételével – megkapta az amerikai kontinens országaira is.
A Richter terméke a méhmióma kezelésére kifejlesztett vezető készítmény. E termék piaci jelenlétét akarja a társaság megalapozni a dinamikusan növekvő latin-amerikai térségben. A megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.
A Richter és a HRA Pharma közösen szándékozik innovatív megoldást nyújtani a különböző jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelésére világszerte. A kedden bejelentett forgalmazási és értékesítési megállapodással a Richter a világ kulcsfontosságú piacainak többségére megszerezte az Esmyára vonatkozó kereskedelmi jogokat – tartalmazza a közlemény. (MTI)

Scroll To Top