A Pénzügyminisztérium idén is díjazza a pénzügyi tudatosságot

Június 15-ig várja az oktatási intézmények javaslatát a Pénzügyminisztérium (PM) a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjra, amellyel a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kimagasló tevékenységet végző oktatási intézményeket, pedagógusokat, valamint az egyedi eredményeket elérő diákokat díjazzák – mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

A kormány 2017-ben fogadott el egy hétéves stratégiáját, a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésére és ennek elsődleges célcsoportja a fiatalok, a középiskolások és egyetemisták, valamint azok a pedagógusok, akik ezt a tudásanyagot élményszerűen átadják a diákoknak.
A negyedik alkalommal meghirdetett Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjra intézményfenntartók mellett iskolai szülői munkaközösségek terjeszthetnek fel jelölteket.
Balogh László az M1 Ma Reggel adásában elmondta, az elmúlt tíz évben kézzelfogható volt a fejlődés a pénzügyi tudatosság területén, jelentősen nőtt a bankszámlát használó fiatalok száma és körükben népszerű a készpénzmentes fizetés és az online vásárlás.
A Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjakat szeptemberben adják át. A díj mellé pénzjutalom is jár: iskolák esetében 2 millió forint, a pedagógusok és diákok 500 ezer illetve 150 ezer forint jutalomban részesülnek – mondta.(MTI)

Scroll To Top