A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia Molnár Pált választotta elnökévé - Gazdasagportal.hu

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia Molnár Pált választotta elnökévé

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia (IAQ) Molnár Pált, az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottságának elnökét választotta elnökévé a 2015-2017 választási periódusra Japánban, Nagoyában. A szervezet kommunikációs alelnöke Takács János lett – tájékoztatta az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság az MTI-t szombaton.

Az IAQ az UNESCO partnere és az ENSZ nem hivatalos minőségügyi tanácsadó szervezete.
A közlemény szerint Tokióban, az október 20-21-én tartott Minőségügyi Világkongresszus után végleges határozat született arról is, hogy az IAQ Minőségügyi Világfórumát 2015. október 26-27-én Budapesten rendezik meg.
A Nemzetközi Minőségügyi Szervezetet – amelynek összesen maximálisan 100 választott akadémikus tagja lehet – az amerikai, a Japán Nemzeti Szervezet által képviselt ázsiai és az Európai Minőségügyi Szervezet hozta létre 1966-ban.
Az EOQ fő törekvése a minőségközpontú gondolkodásmód széleskörű elterjesztése a versenyképesség és életminőség folyamatos javítása érdekében. Az EOQ tudatosítani kívánja a társadalom és a gazdaság szereplőiben, hogy a minőség meghatározó tényező a gazdasági sikerességhez és a versenyképesség növeléséhez vezető úton.(MTI)

Scroll To Top