A kormány továbbra is segít a legnehezebb helyzetben lévő hiteleseknek

A bankok elszámoltatása mellett a kormány továbbra is segítséget nyújt a legnehezebb helyzetben lévő hiteleseknek; a meghosszabbított kilakoltatási moratórium és az árfolyamgát továbbra is védi a devizahiteleseket, az ócsai lakópark és az eszközkezelő ugyancsak családok ezreit mentette meg – szögezte le a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

A tárca közleményében rámutat: az ócsai lakóparkban olyan családok kaptak lehetőséget az újrakezdésre, akik korábban már elveszítették otthonukat. Nyolcvan lakóházban több mint háromszázan élnek.
A kormány a Nemzeti Eszközkezelőn keresztül azoknak a családoknak is segítséget nyújt, akiknek az eddigi intézkedések ellenére továbbra is nehézséget jelent jelzáloghitelük törlesztése. Idén augusztus végéig csaknem 22 600 ingatlant ajánlottak fel az eszközkezelőnek, ezzel 102 ezer ember számára vált lehetővé, hogy méltányos bérleti díj ellenében továbbra is az otthonában maradjon – hangsúlyozta az NFM.
A minisztérium közleményében kitért arra is, hogy újabb szakaszához ér a bankok elszámoltatása, a héten megkezdődtek a másodfokú tárgyalások a bankok kontra állam perekben.
Egyre közeledik a nap, amikor a bankoknak el kell számolniuk a családokkal és vissza kell fizetniük a tisztességtelenül elvett összegeket. Az eddigi perekből egyértelműen látszik, hogy a családok állnak nyerésre – fogalmaz közleményében az NFM, hozzátéve, hogy a következő jogalkotási lépés a fair bankokról szóló törvényjavaslat megalkotása.(MTI)

Scroll To Top