A hitelminősítők hamarosan figyelembe veszik a gazdaság teljesítményét

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) meggyőződése, hogy “a magyar gazdaság dinamizáló teljesítményét a hitelminősítő intézetek besorolási döntésüknél is belátható időn belül figyelembe veszik” – közölte a tárca szerdán azt követően, hogy a Moody’s kedden ismertetett éves országjelentése szerint javultak a magyar gazdaság középtávú növekedési kilátásai.

Az NGM közleménye szerint a magyar gazdasági mutatók trendszerű javulását a piaci szereplők döntéseikben már folyamatosan visszaigazolják, nyilvánvalóan a hitelminősítők is követni fogják példájukat.
A tárca hangsúlyozta, hogy az elemzés szerint már jól láthatóak a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek eredményei, nőnek a beruházások, javult az uniós források felhasználása, és a fogyasztás is bővülni tudott. Az export továbbra is versenyképes, és a gazdasági növekedés egyik fontos motorja marad.
A hitelminősítő azt jósolja, hogy a következő három évben a magyar hazai össztermék évi átlagban 2,2 százalék körüli ütemben bővülhet – emelte ki az NGM.
A nemzetgazdasági minisztérium közleményében emlékeztetett arra is, hogy a Moody’s november elején negatívról stabilra változtatta Magyarország hitelminősítési kilátását, mivel a kormány sikereket ért el az adósság féken tartásában és a gazdasági növekedés beindításában.(MTI)

Scroll To Top