A Google és a Yandex már Oroszország részeként tünteti fel a Krímet az orosz felhasználóknak

Már Oroszország részeként tünteti fel a Krím félszigetet a Google amerikai internetes keresőoldal térképszolgálata, a Google Maps orosz változata – jelentette pénteken az Interfax.

A térképszolgálat orosz változatában (maps.google.ru) a felhasználók azt láthatják, hogy a félszigetet államhatár választja el Ukrajnától.
A Google globális térképszolgálatán (.com) azonban – ahogy például az ukrajnai vagy a magyar változatban is – az Oroszország által bekebelezett Krím továbbra is Ukrajna részeként van feltüntetve.
Korábbi közlések szerint március végén a Jandeksz orosz internetes kereső térképszolgáltatása, a Jandeksz.Kart hasonló módon változtatta meg a Krím hovatartozását: az orosz felhasználók az Oroszországi Föderáció részeként látják a félszigetet, míg az ukránok számára az változatlanul Ukrajna része.
Minden más országban, ahol a Jandeksz jelen van, a felhasználók kormányuk álláspontjának megfelelően a Krímet ukrán vagy orosz fennhatóság alatt álló területnek látják. Ellenben azokban az országokban, például Dél-Afrikában vagy Argentínában, ahol nincs jelen a Jandeksz, a felhasználók az orosz hivatalos álláspont szerint Oroszország részének látják a Krímet.

http://www.mk.ru/politics/world/news/2014/04/11/1012857-google-chastichno-priznal-kryim-regionom-rossii.html

http://rt.com/news/google-maps-crimea-russian-924/

Scroll To Top