A Forrás NyRt. csak az osztalékelsőbbségi részvényekre fizet osztalékot

A Forrás Vagyonkezelési és Befektetési NyRt. az „A” sorozatú törzsrészvényekre nem fizet osztalékot, azonban az eredménytartalék igénybevételével összesen 200 millió forintot fordít az osztalékelsőbbségi részvényeseket megillető osztalék kifizetésére – derül ki a társaság Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozataiból.

A „B” sorozatú osztalékelsőbbségi részvények tulajdonosait részvényenként 50 forint (5 százalék), a „C” sorozatúakét pedig 10 forint (1 százalék) osztalék illeti meg a részvényeikhez fűződő jogosultságuk alapján.
A Forrás hétfőn megtartott közgyűlése a cég számviteli törvény szerinti éves beszámolóját 20,988 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 1,195 milliárd forint adózott veszteséggel fogadta el, saját tőkéjét pedig 20,287 milliárd forinttal.
A nemzetközi számviteli szabványok szerint összeállított konszolidált éves beszámolót 42,685 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 31,558 milliárd forint saját tőkével és 2,526 milliárd forint mérleg szerinti nyereséggel (ebből az anyavállalatra jutó mérleg szerinti eredmény 2,048 milliárd forint) hagyták jóvá a tulajdonosok.
A társaság főbb tevékenységei körei a BÉT honlapján közzétett információk szerint vagyonkezelés, ingatlankezelés és -hasznosítás, tőzsdei értékpapírok és bankbetétek kezelése, környezetvédelmi, kárelhárítási projektek felügyelete, valamint üzletviteli tanácsadás.
A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsde „B” kategóriájában jegyzik. A papírok legutóbbi záróára április 26-án 551 forint volt, az elmúlt egy évben 521 és 675 forint közötti árfolyamon forogtak. (MTI)

Scroll To Top