A Facebook kitalálta, hogyan férhet hozzá az indiai pénztárcákhoz

facebook-inc-news-feed
A WhatsApp igen nagy népszerűségnek örvend Indiában, ám legutóbbi terve, amellyel próbált közelebb kerülni a helyi pénztárcákhoz, megbukott. Most új ötlettel állt elő a cég fizetési platformot kínálva – foglalta össze Medveczky Márton, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

A Whatsapp fizetési funkciója lehet a Facebook megmentője Indiában, miután a cég korábbi ingyenes internetet nyújtó terve megbukott. A Facebook már régóta szeretne hozzáférni az indiaiak pénztárcájához, de eddig nem sikerült átütő ereje megoldással előrukkolnia. A cég most a Whatsapp digitális fizetési funkcióját használhatja szolgáltatásai népszerűsítésére. A digitális fizetés azért került előtérbe mert az ország visszavonta legnagyobb címletű bankjegyét ezért az emberek a pénzük elvesztése miatti félelemből a digitális fizetési alternatívákat kezdték el használni. A Facebook segítségére lehet az úgynevezett veszteségkerülés elmélete, amelyet Daniel Kahnemann Nobel díjas professzor dolgozott ki és amely szerint egy potenciális veszteség lehetősége nagyobb hajtóerő, mint egy hasonló nyereség reménye.

A Whatsapp, amelyik egyébként a legnépszerűbb chat app Indiában most olyanok ellen versenyzik majd mint a PayTm amit az Alibaba csoport támogat. A szolgáltatás az indiai központi bank által szabályozott egységesített fizetési rendszert használhatja, amely segítségével a felhasználók azonnal küldhetnek egymásnak pénzt digitálisan. Kb 80% a jelenlegi mobil penetráció és kb az indaiak 1/3-a éri el az internetet jelenleg.

A lépés várhatóan nem fog jelentős profitot generálni, de megvalósítja azt amit a Facebook az ingyen internetes projektjével szeretett volna elérni, hogy az emberek aktívan használják a szolgáltatását és végre beveheti az eddigi kemény diónak bizonyuló Indiát.

A Facebook árfolyama január eleje óta folyamatosan trendben emelkedik, a részvényben a 140 dolláros technikai szinthez visszatesztelve jó vételi lehetőség mutatkozhat.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top