A Duna House működésének eddigi legjobb első negyedévét zárta

A Duna House cégcsoport működésének eddigi legjobb első negyedévét zárta: a teljes hálózatra jutó ingatlanközvetítési jutalékbevétel 11 százalékkal 2,665 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A Duna House Holding Nyrt. csütörtökön, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a negyedéves pénzügyi kimutatások közzététele előtt, az előzetes számok alapján közölte: a magyarországi teljesítmény volt a legerősebb, a jutalékvolumen elérte a 2,2 milliárd forintot, 15,8 százalékos éves növekedéssel. A magyar növekedést elsősorban az árak emelkedése vezérelte, a tranzakciószámokat az egy évvel korábbi szintekre becsülik.

A Duna House cégcsoport hitelközvetítő üzletága a lengyel Gold Finance tavaly novemberi felvásárlásának köszönhetően megduplázta a közvetített hitelvolument, ami meghaladta a 37 milliárd forintot. A Gold Finance az 5. legnagyobb lengyel hitelközvetítő volt.
A közvetített hitelvolumen Magyarországon 10,7 százalékkal bővült, 11,9 milliárd forintot tett ki. Ez lassulás a korábbi negyedévek növekedési ütemeihez viszonyítva. A hitelközvetítő üzletágban az első negyedév szezonálisan az év leggyengébb időszaka. A hiteligénylési számok alapján a menedzsment erősebb második negyedéves teljesítményre számít – írták.
A teljes irodaszám 12-vel bővült, ami jelentős, 5 százalékos növekedés három hónap alatt.(MTI)

Scroll To Top