A DK az Európai Bizottsághoz és az OLAF-hoz fordul a fideszes korrupció miatt - Gazdasagportal.hu

A DK az Európai Bizottsághoz és az OLAF-hoz fordul a fideszes korrupció miatt

Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti (EP-) képviselői az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazgatójához, valamint az Európai Bizottság uniós költségvetés végrehajtásáért felelős alelnökéhez fordultak Hadházy Ákos volt fideszes, jelenlegi LMP-s szekszárdi önkormányzati képviselő keddi bejelentése nyomán, “a fideszes korrupció” miatt – közölte a párt szerdán az MTI-vel.

Azt írták: bebizonyosodott, hogy a kormánypárt “korrupciógyanús ügyletekkel hoz helyzetbe a Fideszhez közeli üzletembereket”, és mivel “Magyarországon már nem maradt közpénz, amit el lehetne lopni”, most uniós források “esnek áldozatul a Fidesz közeli cégeknek”.
Kiemelték: az Európai Unió nélkül semmi sem épülne Magyarországon, a közberuházások 95 százalékát uniós pénzből finanszírozzák. Az uniós támogatások ellopása miatt azonban nem lesz új óvoda, iskolai tanterem vagy autópálya – közölték.
A Demokratikus Koalíció EP-képviselői ezért arra kérik az OLAF-ot, valamint a bizottságot, hogy alaposan vizsgálják ki a korrupciógyanús eseteket.
Hadházy Ákos szekszárdi LMP-s politikus – a portál szerdai írása szerint – azt mondta az Indexnek: elmagyarázták neki, hogy az esetek jó részében nem a helyi önkormányzatok találják ki, induljanak-e valamely uniós pályázatokon, hanem bennfentes cégek házalnak ajánlatokkal; az önkormányzatnak nem kell semmit tennie, megnyerik nekik a pénzt, ha a cég is leveheti a maga sápját.(MTI)

Scroll To Top