A 4iG Nyrt. 15 milliárd forint forrásbevonást tervez

A 4iG Nyrt. 15 milliárd forintos kötvénykibocsátásra készül, amit saját forrásainak felhasználásával magyarországi és régiós akvizíciók finanszírozására tervez fordítani – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A közleményben ismertetik: a 4iG teljesítette a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában előírt feltételeket. A jegybank megbízásából a vizsgálatot a Scope Ratings végezte, amely az informatikai vállalatot kibocsátóként BB-/stabil, a társaság adóságkitettségét pedig BB- kategóriába sorolta.
A hitelminősítésnél a független német központú intézet a 4iG-nek a magyar informatikai piac kulcsfontosságú szegmenseiben betöltött stabil helyzetét vette figyelembe.
A Scope Ratings pozitívan értékelte a társaság dinamikus növekedését és regionális terjeszkedési terveit is. Az elemzés szerint a 4iG az egyik vezető szereplő Magyarország informatikai piacán, a társaság elismerten erős termékportfólióval és szakértői bázissal rendelkezik, hitelmutatói pedig kedvezők. A vállalat alkalmazottainak létszáma a 2018-ban elért 376-ról jelenleg megközelíti az 1200-at. A hitelminősítő számításai szerint a társaság piaci részesedése a teljes magyar IT piacon 5 százalék fölé nőtt.

A hitelminősítő a magyar informatikai piacon középtávon lassú, de folyamatos növekedésre számít, amely elég lehetőséget biztosít az iparág vállalatai számára.
A társaság a tervezett kötvénykibocsátásáról megjegyezte, hogy ahhoz az igazgatóság döntése szükséges, ezért az ügylet részleteiről a testület határozatát követően nyújtanak részletes tájékoztatást.
A 4iG Nyrt. részvényeit a BÉT-en a prémium kategóriában jegyzik, hétfőn a nyitás óta a vállalat papírjai változatlanul 635 forinton állnak. Az elmúlt egy évben a társaság papírjának legmagasabb ára 716 forint, legalacsonyabb 285,5 forint volt a magyar értékpapírpiacon.(MTI)

Scroll To Top