5 perc alatt 80% hozam Bináris Opciókkal – Valóság vagy átverés? - Gazdasagportal.hu

5 perc alatt 80% hozam Bináris Opciókkal – Valóság vagy átverés?

Internetezés közben manapság egyre gyakrabban találkozik az ember különböző befektetési weboldalak és Forex brókerek hirdetéseivel. Ezek a hirdetések jó pár éve követnek minket mindenhova, ám az elmúlt hónapokban ezek mellett egyre több bináris opciós is szembejön az emberrel rendkívül magas, 70-90%-os hozamokat és gyors meggazdagodást ígérve. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, van-e valóságalapja ezeknek a hirdetéseknek és valóban elérhető-e ilyen magas hozam, ennyire rövid idő alatt.

Akik számára ismeretlen a bináris opciók fogalma, nézzük mit is takar az egész mechanizmus. Nagyon röviden ezeknek az a lényege, hogy az embernek nem kell megvennie különböző részvényeket, árucikkeket, hanem „csak” azt kell megmondania, hogy egy bizonyos időtávon belül ezek értéke nőni vagy csökkenni fog-e. Gyakorlatban tényleg ennyire egyszerű a dolog, ki kell választanunk egy általában rendkívül rövid, néhány perces vagy maximum pár napos időtávot és rá kell kattintanunk a fel vagy le gombra. A változás mértéke nem számít, csak azt kell megjósolnunk, hogy az ár magasabb vagy alacsonyabb lesz-e a nyitóárfolyamnál.

Ez akkor egyfajta szerencsejáték?

Mivel annyira egyszerű ez a kereskedési típus, hogy bárki tudja kezelni, ezért elég sok laikus is belevág azt gondolva, hogy gyorsan és könnyen fog meggazdagodni. Nem kell hozzá a Tőzsdecápákból című filmből hírhedté vált Gordon Gekkonak lenni ahhoz, hogy gyanítsuk, hogy a legtöbb ilyen ember inkább elveszíti a pénzét, minthogy egy hét múlva az lenne a legnagyobb problémája, hogy legyen-e helikopter-leszálló az új jachtján.

Sokan a bináris opciókat egyfajta szerencsejátéknak tekintik – ez azért így nem teljesen igaz. Attól még, hogy valaki szerencsejátéknak használ egy befektetési lehetőséget, attól az még nem feltétlenül válik szerencsejátékká, hiszen bizonyos szintig mind a fundamentális, mind a technikai elemzés eszköztára rendelkezésünkre áll.

Vagyis amíg a rulettkerék sorsát nem tudjuk befolyásolni, megfelelő tudás birtokában az árfolyamok várható alakulására elég jó becsléseket tudunk összehozni.

Bináris Opciók – remek lehetőség, ha az ember ésszel csinálja

A bináris opciós kereskedés ötlete és a mögötte álló rendkívül felhasználóbarát platformok tényleg forradalmasítják a kereskedést, ám rendkívül fontos, hogy az ember betartson néhány alapszabályt.

  1. Szabály – Az alapok ismerete elengedhetetlen

Megfelelő kezekben kiváló plusz jövedelemforrás lehet és nagy előnye, hogy gyakorlatilag nem jár költségekkel a pénzmozgatásokon kívül. Azonban fontos, hogy az ember ne vágjon bele anélkül, hogy alapszinten megismerkedne ezzel a világgal. Tisztában kell lennünk azzal, hogy nem fogunk az egyik pillanatról a másikra, minden tudás nélkül sikeres kereskedővé válni. A Bináris Mentorhoz  hasonló portálok ingyenes tananyagai például sokat segíthetnek az elindulásban.

 

  1. Szabály – Kezdjük kicsiben vagy demószámlán

 

Fontos tanulság, hogy egy brókereknél már akár 10$-al is elkezdhetjük az ismerkedést a bináris opciók világával. Nem kell hatalmas megtakarításokkal rendelkeznünk, hogy számottevő bevételre tegyünk szert, sőt, bizonyos brókerek ingyenes demószámlát is kínálnak.

  1. Szabály – Informálódjunk a brókerekről

Mit kell tennünk ahhoz, hogy ne egyek legyünk azok közül, akik csalódottan morgolódnak különböző fórumokon, hogy engem átvertek és butaság az egész?

Keressünk magunknak egy megbízható brókert. A bináris opció brókerek egy jelentős része mindenféle engedély nélkül garázdálkodik az interneten, azonban sok olyan brókert  is találni, akik rendelkeznek a szükséges EU-s engedélyekkel, így a befizetett tőke védelem alatt áll.

Konklúzió

A fentiek alapján láthatjuk, hogy jogos a bináris opciók növekvő népszerűsége, valóban nagyon csábító a mögötte rejlő ígéret, azonban fontos látnunk azt is, hogy a „túl szép, hogy igaz legyen” általában tényleg nem igaz. Olvasóinknak ezért azt tudjuk tanácsolni, hogy ha szeretnék kipróbálni a bináris opciókat, akkor fogadják meg a fenti szabályokat és legyenek nagyon körültekintőek, különösen a kezdetek során.

 

 

 

Comments are closed.

Scroll To Top