ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / A fokozott terrorfenyegetettség miatt tartalékosokat toboroz a francia hadsereg

A fokozott terrorfenyegetettség miatt tartalékosokat toboroz a francia hadsereg

A fokozott terrorfenyegetettség miatt tartalékosok toborzására kampányt indított csütörtökön a francia hadsereg.

“Soha ennyire nem volt még szükségünk tartalékosokra a példátlan terrorfenyegetettséggel szemben” – mondta csütörtökön Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter a kampányt elindító beszédében.
Francois Hollande államfő a tavaly november 13-ai 130 áldozatot követelő párizsi merényleteket követően jelentette be, hogy a hadsereg kampányt indít a tartalékosok számának növelésére.
A védelmi miniszter csütörtökön megerősítette, hogy a kampány célja: a jelenlegi 28 ezerről 40 ezerre emelni a hadsereg tartalékosainak számát 2018 végére, mégpedig úgy, hogy naponta legalább ezer embert lehessen mozgósítani. Ezenkívül a hadsereg valamennyi erejénél létrehoznak egy újabb tartalékos erőt és még áprilisban megkezdi működését az internetes védelem tartalékos egysége.
Jean-Yves Le Drian elmondta, hogy míg 2012-ben 71 millió euró volt a tartalékosok költségvetése, idén ez az összeg 100 millió euróra emelkedetett, s 2014 és 2018 között évente 77 százalékkal emelkedik a terület büdzséje.
A köztársasági elnök november 16-án azt mondta, hogy az államnak jobban ki kell használnia a jövőben a hadsereg tartalékosainak lehetőségeit, majd januárban ígértet tett a tartalékosok számának növelésére, valamint a terrorfenygettség miatt mozgósított katonák kompenzálására.
Franciaországban a tartalékosok két nagy csoportba oszthatók. Az egyik csoportba a legalább 17 éves francia állampolgárságú civilek vagy volt katonák tartoznak, akik egytől öt évig terjedő szerződést írhatnak alá a hadsereggel. Ezen idő alatt ugyanolyan hadműveletekre mozgósíthatók, mint a hivatásos katonák. A másik csoportba az önkéntes állampolgárok tartoznak, akik katonai jellegű feladatokat nem végezhetnek, csak kommunikációs, toborozó vagy ismertterjesztő programokban vehetnek részt. Ez utóbbiakat a munkáltatók kötelesek évente legalább öt napra elengedni. A tartalékosok 23 százaléka évi kevesebb mint öt napot, 20 százalékuk pedig több mint harminc napot szolgál évente.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×