Újabb bevallási határidő közeleg

Újabb bevallási határidő közeledik, az adóhatóság hétfőig, azaz 2013. február 25-ig több százezer bevallást vár.                                                                                                                                                                                                                      

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint az egyéni vállalkozók, az áfa-fizetésre kötelezett magánszemélyek a 1253 számú, az áfafizetésre kötelezett társasházak a 1241 számú nyomtatványon (elektronikus űrlapon) nyújthatják be személyijövedelemadó-bevallásukat február 25-ig.
Az evaalanyok többségének – az egyéni vállalkozóknak és a bevételi nyilvántartást vezető betéti és közkereseti társaságoknak – szintén február 25-ig kell a 1243 számú nyomtatványon bevallást benyújtaniuk.
Az esetleges adókötelezettséget is 2013. február 25-ig kell megfizetni – hangsúlyozza a NAV.
Az a nonprofit szervezet, amelynek 2012-ben nem volt vállalkozási tevékenységből származó bevétele, és ezzel kapcsolatosan költséget, ráfordítást sem számolt el, a társaságiadó-bevallás benyújtása helyett – bevallást helyettesítő nyomtatványon – nyilatkozatot tehet, amellyel teljesíti bevallási kötelezettségét. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy a 1201-es bevallás főlapjának (E) blokkjába tesz egy „X”-et.
Azok, akik az Ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton adják be bevallásukat, elkerülhetik a felesleges sorban állást – hívja fel a figyelmet a NAV.
Bővebb információ a következő linken érhető el:

http://www.nav.gov.hu/nav/ado/tarsasagi/tajekoztato_a_tarsasagi_adobevallast_helyettesito_nyilatkozatrol.html).

Forrás:MTI

Scroll To Top