Tőzsde – Javuló hangulatra számítanak az elemzők

Javuló hangulatra, kisebb emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők, akik szerint a szerdai kereskedési nap végét az amerikai jegybank szerepét beöltő Fed elnökének nyilatkozata határozhatja meg.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint inkább pozitív lehet a kereskedés iránya a magyar tőzsdén. A hazai piac a hétfőn bejelentett kormányzati intézkedések után esett az elmúlt két napban, így szerdán talán elindulhat a korrekció – mondta az elemző. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy ezt az újabb rezsicsökkentés híre nem igazán segíti.
Az elemző szerint a szerdára várt kisebb emelkedés szelektált lesz, a Molnál csökkenésre, OTP és a Richter papírjainál emelkedésre számít, a Magyar Telekom papírjainak mozgása pedig bizonytalan.
Elmondta: a nap második felében a befektetők az amerikai jegybank szerepét beöltő Fed kamatdöntő ülésére, illetve elnökének beszédére figyelnek majd, ez mozgathatja a piacokat.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szintén azt emelte ki, hogy a délutáni Fed-nyilatkozat előtt óvatosan optimista hangulat van a világban, a nyitás is enyhén pozitív lehet. „A magyar piacon ugyanakkor a legfrissebb megszorító csomagnak még mindig érződik a hatása, az OTP még csak erős szintre esett, viszont a Magyar Telekom zuhanása kezd aggasztó méreteket ölteni” – fogalmazott.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 86,84 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel 19 189,90 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt. A Mol 100 forinttal, 0,59 százalékkal 17 010 forintra erősödött, 977,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 73 forinttal, 1,50 százalékkal 4800 forintra csökkent, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,75 százalékkal 337 forintra esett, forgalma 753,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,17 százalékkal 35 000 forintra gyengült, a részvények forgalma 277,2 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 52,5 millió forintos forgalom mellett 130 forinttal, 0,61 százalékkal 21 400 forintra nőtt.(MTI)

Scroll To Top