Tőzsde – Erősödésre számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén

A BUX index emelkedésére, azaz pozitív nyitásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.

Németh Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese a tőzsde szerdai kereskedése kapcsán alapvetően optimista, de úgy véli, részben kiváró hangulatra lehet számítani. Kifejtette: a nemzetközi befektetői hangulatot a tengerentúli, az amerikai és az olasz politikai fejlemények határozzák meg. Ezeknek a hatása lesz érezhető szerdán a BUX-indexre is, s a keddi negatív hangulat után fellendülés jöhet. Így a szerdai nyitás pozitív lehet a BÉT-en.
Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint is felfelé indulhatnak az árfolyamok. Egyetértett kollégájával abban, hogy alapvetően a külföldi politikai hangulat mozgatja majd az árakat a BÉT-en is. Hozzátette: a magyar vezető részvények árfolyama várhatóan emelkedik majd, a Mol kivételével. A magyar olajpapír ugyanis gyengélkedik a cég teljesítményéről közzétett negatív hírek miatt.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 346,76 pontos, 1,84 százalékos csökkenéssel, 18 474,20 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 16,5 milliárd forint volt, a vezető részvények, az Egis kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol ára 280 forinttal, 1,60 százalékkal 17 210 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 165 forinttal, 3,49 százalékkal 4565 forintra esett, forgalmuk 11,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,52 százalékkal 386 forintra gyengült, forgalma 361,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 320 forinttal, 0,91 százalékkal 34 805 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 828,1 millió forintot ért el. (MTI)

Scroll To Top