Tőzsde – Erős kezdés New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás és a technológiai részvényeket érintő nyereséglefölözés után.

A DJIA-30 index 0,17 százalékos, az S&P-500 index 0,43 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,81 százalékos emelkedéssel kezdte a szerdai kereskedést.
Kedden az indexek vegyesen zártak. A többnyire a hagyományos ágazatok nagyvállalatait felsorakoztató DJIA index csekély emelkedéssel, a jórészt technológiai részvényeket jegyző S&P és Nasdaq indexek pedig veszteséggel. A Nasdaq index egy hónapja a legrosszabb napját zárta 1,9 százalékos veszteséggel.
A profitkivétel miatt kedden nagy, 1,5-2,5 százalékos veszteségeket elszenvedő technológiai cégek, az Apple, az Alphabet, az Amazon, a Tesla és a Microsoft részvények a szerdai nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban 0,5-1,5 százalékkal erősödtek.
Az S&P és Nasdaq indexek rekordokat értek el az elmúlt héten a folyamatban lévő negyedéves tőzsdei beszámolószezon jó eredményeit nyugtázva.
A szerdai nyitás előtt kedvező makrogazdasági mutatók láttak napvilágot. A privát szféra nem mezőgazdasági ágazataiban hét hónapja, tavaly szeptember óta a legnagyobb számban növekedett a foglalkoztatás áprilisban.
A gazdasági növekedéssel szorosan korreláló hagyományos iparágak képviselői, az olajipari, gépipari és pénzügyi ágazatokból 0,5 és 1,0 százalék körüli eredményeket értek el a tőzsdei kezdés előtt.

Az olajár már a harmadik egymást követő napja emelkedett szerdán. és a Brent ára már a 70 dolláros határral kacérkodik. Az amerikai olajkészletek az elmúlt héten a piaci várakozások háromszorosával csökkentek.
Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI 0,82 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 66,23 dolláron, a Brent ára pedig 0,99 százalékkal emelkedett 69,56 dollárra.
Az eurót 0,07 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2004 dolláron, az arany spot ára 0,63 százalékkal csökkent unciánként 1781,55 dollárra.(MTI)

Scroll To Top