Tőzsde – Emelkedésre számítanak az elemzők

Emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők. Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a nemzetközi hangulat pozitív, de a hazai piacon változatlanul óvatosak a szereplők, a befektetők továbbra is a Magyar Nemzeti Bank intézkedéseire figyelnek.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a nemzetközi hangulat pozitív, de a hazai piacon változatlanul óvatosak a szereplők, a befektetők továbbra is a Magyar Nemzeti Bank intézkedéseire figyelnek.
A szakember nyitáskor minimális emelkedésre számít. A nap folyamán érkezhetnek nagyobb impulzusok, a várakozások szerint a blue chipek közül a Richter sokkal jobban szerepel majd, mint az OTP, de ez nem zárja ki, hogy mind a kettő emelkedjen – mondta.
Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szintén úgy látja, hogy a nemzetközi hangulat kedvező, fontosabb hírek nem várhatók, minden adott a pozitív indításhoz. A jelenlegi kép alapján a nap folyamán inkább mérsékelt emelkedésre lehet számítani – közölte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 41,17 pontos, 0,22 százalékos emelkedéssel, 19 114,73 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,45 milliárd forint volt. A Mol 155 forinttal, 0,88 százalékkal 17 745 forintra erősödött, 628,3 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 6 forinttal, 0,12 százalékkal 4841 forintra nőtt, forgalmuk 8,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,49 százalékkal 405 forintra csökkent, forgalma 440,2 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 100 forinttal, 0,29 százalékkal 34 700 forintra esett, a részvények forgalma 568,5 millió forintot ért el.(MTI)

Scroll To Top