Technikai elemzés: DAX – Megindulhat az emelkedés?

A DAX futures rövid távú csökkenő trendben volt április 10. óta, amint az a rövid távú fekete csökkenő trendvonalon látható. Ma az európai délelőtt során az árfolyam támaszszintre talált frakcionálisan a 11 200-as (S1) akadály felett

A DAX futures rövid távú csökkenő trendben volt április 10. óta, amint az a rövid távú fekete csökkenő trendvonalon látható. Ma az európai délelőtt során az árfolyam támaszszintre talált frakcionálisan a 11 200-as (S1) akadály felett, amelyet a március 4-ei és május 7-i minimum szintek határoznak meg, majd valamelyest visszapattant. Bár az árfolyam a korábban említett csökkenő trendvonal alatt marad, szeretném látni a 11 200-as (S1) szint alatti egyértelmű zárást, mielőtt ismét biztos leszek a csökkenő trendet illetően. A 11 200-as (S1) megerősítené a következő alacsonyabb minimum szintet, és valószínűleg előkészíti az utat a következő, 11 000-s (S2) támaszszinti korlát felé, amelyet azon háromszög felső határa határoz meg, amelyben az árfolyam mozgása január 20. és február 20. között zajlott. Egy másik oka annak, hogy várnék a 11 200-as (S1) szint lefelé való áttörésére, az, hogy pozitív divergencia van az RSI és az árfolyam mozgása között. A napi grafikonon az árfolyam nagyon közel van az október 16-i minimum szinttől eredő növekvő trendvonalhoz, ami alátámasztja azon nézetemet, hogy a 11 200-as (S1) tartomány meghatározhatja az index mozgásának következő irányát. Az emelkedést tekintve az erősebb visszapattanás a 11 200-as (S1) szintről és a 11 740-es (R3) szint felfelé való áttörése valószínűleg jelzi, hogy a hosszabb távú növekvő trend ismét érvényes.

• Támaszszint: 11 200 (S1), 11 000 (S2), 10 800 (S3).

• Ellenállásszint: 11 420 (R1), 11 580 (R2), 11 740 (R3).

Mivel a csütörtöki európai délelőtt során nem tettek közzé gazdasági híreket, a dollár a legtöbb G10 devizapárjával szemben változatlan volt vagy erősödött. Az amerikai dollár erősödött a következő devizákkal szemben: AUD, NZD, CAD és JPY (ebben a sorrendben); stabil maradt a következőkhöz képest: SEK, NOK, GBP és CHF. A dollár csak az euróval szemben gyengült.

Mivel nem érkezett piacbefolyásoló hír, az EUR továbbra is erősödött, és felfelé áttörte az 1,1400-as szintet a dollárral szemben, majd néhány pippel az 1,1445-ös ellenállásszint alatt zajlott a kereskedés. Mivel pozitív hangulat uralkodik a közös devizával kapcsolatban, valamint figyelembe véve, hogy az USD általánosságban gyengült a legutóbbi, csalódást keltő USA-beli adatok miatt, az EUR/USD pár tovább emelkedhet. Az 1,1445-ös szint áttörése hatására az árfolyam emelkedhet a következő, 1,1515-ös ellenállásszint felé.

Németország – amelyre nem is oly régen az eurózóna gazdasági növekedésének motorjaként tekintettek – gazdasági adatai alulmaradtak a várakozásokon, ami miatt felmerültek az aggályok, hogy az ország helyreállása esetleg veszít lendületéből. Az országból érkező különböző adatok kedvezőtlenek voltak, annak ellenére, hogy más eurózónabeli országokban lendületet vett a növekedés. A kedvezőtlen német adatok, valamint a magasabb olajárak és az erősebb euró hátszele miatt a DAX továbbra is eladási nyomás alatt maradt.

Scroll To Top