Technikai elemzés: DAX futures

A DAX futures jelentősen emelkedett, és felfelé áttörte a 10 800-as (S1) támaszszinti tartománnyá vált ellenállásszintet, de az emelkedés megállt a kulcsfontosságú 11 000-es (R1) ellenállásszint közelében.

A DAX futures jelentősen emelkedett, és felfelé áttörte a 10 800-as (S1) támaszszinti tartománnyá vált ellenállásszintet, de az emelkedés megállt a kulcsfontosságú 11 000-es (R1) ellenállásszint közelében. A január 13-i szimmetrikus háromszögből való kilépés után az árfolyam struktúrája továbbra is magasabb maximum szinteket és magasabb minimum szinteket foglal magában az 50 és a 200 periódusú mozgóátlag felett. Ezért az általános képet pozitívnak tartanám. A 11 000-es (R1) tartomány feletti egyértelmű zárás megerősítené a növekvő trend folytatódását az eddig soha nem látott tartományokba, és talán teszteli a 11 230-as (R2) tartományt, amely a február 3. és 10. közötti visszatérés 161,8%-os Fibonacci szintje. A momentum mutatószámok növekvő momentumot jeleznek, és fokozzák a további emelkedés valószínűségét. Az RSI emelkedett és most a 70-es szintje felé közeledik, miközben az MACD nullűás és jelző vonala felett tartózkodik és felfelé mutat.

• Támaszszint: 10 800 (R1), 10 600 (R2), 10 320 (R3).

• Ellenállásszint: 11 000 (R1) (ellenállásszinti tartomány a mindenkori maximum szint közelében) , 11 230 (R2) (a február 3. és 10. közötti visszatérés 161,8%-os hosszabbítási szintje).

 

A dollár a legtöbb G10 devizapárjával szemben erősödött pénteken, az európai délelőtt során. Erősödött az AUD, az NZD, a JPY, a CAD és a GBP (ebben a sorrendben) devizákkal szemben, miközben a norvég koronához képest gyengült. Az amerikai dollár stabil maradt a következő devizákhoz képest: EUR, SEK és CHF.

Az előzetes 4. negyedéves GDP adat jelezte, hogy az eurózóna érzékeny gazdasága a nehéz 2014-es év vége felé kissé javult. Az övezet legerősebb gazdasága, Németország, negyedéves szinten 0,7%-os növekedést produkált, amely a 3. negyedéves, negyedéves szinten +0,1%-hoz képest gyorsabb ütem, és felülmúlja a piaci előrejelzést. A kedvező német adatok után az eurózóna gazdasága a 4. negyedévben negyedéves szinten 0,3%-os növekedést ért el, ami előrelépés a 3. negyedéves +0,2%-os értékhez képest, és felülmúlta a negyedéves szinten +0,2%-os adatra számító becsléseket. Előretekintve, a 2014-es év végén bekövetkezett mérsékelt emelkedés folytatódhat, mivel az EKB sokkal határozottabb politikával reagál a defláció leküzdése érdekében, valamint az alacsony olajárak miatt, amely fellendítheti a fogyasztást. Mindazonáltal a Görögországgal és Oroszországgal kapcsolatos rövid távú kockázatok továbbra is lefelé ható nyomást gyakorolhatnak a növekedésre. A pozitív adatok ellenére az EUR/USD pár változatlan volt, ami valószínűleg a befektetők óvatosságát jelezte az Eurogroup hétfői értekezlete előtt; ez a határidő arra, hogy valamilyen megállapodásra jussanak Görögország jelenlegi, február 28-án lejáró segélyprogramjával kapcsolatban.

Scroll To Top