Szíria – Az EU egységes nemzetközi fellépést sürget

Egységes nemzetközi fellépést sürget, és támogatásáról biztosítja az ENSZ kezdeményezését Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi főképviselője, hogy alapos, független és azonnali vizsgálat tárja fel, valóban használtak-e vegyi fegyvert Szíriában – derül ki az Ashton hivatal által pénteken délután kiadott közleményből.

„A nemzetközi közösségnek most sürgősen meg kell mutatnia, hogy egységes a kérdésben, és biztosítani kell, hogy a vizsgálat hiteles és alapos legyen” – foglalt állást Ashton, mély aggodalmát fejezve ki az állítólagos vegyifegyver-használat és az erőszak folytatódása miatt.
Közleményében Ashton a diplomáciai erőfeszítések folytatását sürgeti. Felül kell emelkedni a nézetkülönbségeken, ezzel tartozunk a szenvedő szíriai népnek – írja Ashton.
„Túl sokan túl sokat szenvednek már túlontúl hosszú ideje. Véget kell vetnünk az erőszakspirálnak, a terrorizmusnak és az egyre növekvő menekültáradatnak. A nemzetközi közösségnek most felelősen és sürgősen cselekednie kell” – zárul a külügyi főképviselő nyilatkozata.(MTI)

Scroll To Top