Stratégiai megállapodást köt a kormány a Waberers’s International Zrt.-vel

Stratégiai megállapodást köt a kormány a Waberers’s International Zrt.-vel, a  kormány erre vonatkozó határozata a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetgazdasági minisztert hatalmazta fel, hogy a megállapodást aláírja a magyarországi nagybefektetővel.
A Waberers’s International Zrt. Kelet-Közép-Európa piacvezető logisztikai szolgáltatója, 1994-ben jött létre az egykori Volán Tefu Rt. alapjain, amelyet Wáberer György és vállalkozótársai privatizáltak. A társaság ma már mintegy 2500 kamionnal rendelkezik, munkavállalóinak száma eléri a négyezret. A járműflotta évente több mint 330 millió kilométert tesz meg, fuvarteljesítménye 2011-ben megközelítette az 5 milliárd árutonna-kilométert. A társaságnak Lengyelországban, Németországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában működnek leányvállalatai. A Waberer’s International értékesítési árbevétele 2011-ben 373 millió euró volt.
A mostani lesz a tizenhetedik stratégiai megállapodás a magyar kormány és a Magyarországon tevékenykedő nagybefektetők között. (MTI)

Scroll To Top