Rezsicsökkentés – Fidesz: folytatódik a rezsicsökkentés politikája

A Fidesz tovább folytatja a rezsicsökkentés politikáját és az azzal kapcsolatos aláírásgyűjtést – mondta Hoppál Péter csütörtökön Pécsen.

A kormánypárt szóvivője sajtótájékoztatón hangsúlyozta: szükség van ezen politikára és eredményeinek megvédésére minden magyarországi településen, mert a baloldal naponta bebizonyítja, hogy „kirázza a hideg” a rezsicsökkentéstől.
Hoppál Péter Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjét idézte, aki a fideszes politikus szavai szerint egy csütörtöki nyilatkozatában úgy fogalmazott: „a rezsicsökkentés cinikus és haszonleső”.
„Cinikusnak sokkal inkább az nevezhető, amikor Bajnai Gordon viccet csinál a Hajdú-Bét károsultjainak kérdéskörében, haszonlesőnek pedig az, amikor a Gyurcsány-Bajnai-korszakban külföldi cégek ezer milliárdot meghaladó mértékben vittek ki hasznot Magyarországról, vettek ki a magyar emberek zsebéből, éppen a rezsi mérhetetlen megemelésével” – fogalmazott a szóvivő.
Hozzáfűzte: a haszonlesés a Gyurcsány-Bajnai-korszakot jellemezte. „A szocialista kormányok a gáz árát a háromszorosára, az áramét a kétszeresére emelték, ezért továbbra is szükség van az aláírások gyűjtésére, hogy Magyarország minél nagyobb erőt mutasson fel a rezsicsökkentés védelmében” – mondta Hoppál Péter.
Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere, országgyűlési képviselő örömének adott hangot, hogy a baranyai megyeszékhelyen az átlagosnál is többen támogatták a rezsicsökkentést, az aláírásgyűjtő kezdeményezéshez 57 nap alatt több mint 31 ezren csatlakoztak.
Magyarázata szerint ez az eredmény annak is köszönhető, hogy a kormányzati intézkedéseknek már idén érezhető hatása volt a városban, megmutatkozott egyebek mellett a távfűtés árának mérséklésében is, így több pénz maradhatott a családok kasszájában.
Az embereket személyesen a város 29 helyszínén szólították meg, több mint nyolcezren postai úton juttatták el a párthoz aláírásukat – ismertette. (MTI)

Scroll To Top