Orbán: megvan a harmadik győzelmünk

Az önkormányzati választási sikerrel “megvan a harmadik győzelmünk”, Budapesten pedig “több mint kétharmadunk van”, hiszen a 23 kerületből 17-nek lehet kormánypárti polgármestere – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a Fidesz-KDNP önkormányzati választási eredményváró rendezvényén, a budapesti Bálnánál.

A kormányfő a szimpatizánsaik és kormánypárti politikusok előtt tartott beszédében úgy fogalmazott: a választás eredményének lényege, hogy Magyarország győzött, “győzött az összefogás, az együttműködés és az egység”, és “alulmaradt a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség”.
Hangsúlyozta, önkormányzati választási sikerükkel megvan a kormánypártok idei harmadik győzelme az országgyűlési és az európai parlamenti szavazás után.
Szavai szerint most ismét megtanulták, hogy nincs nagyobb erő az együttműködésnél, és három választási sikerrel a hátuk mögött azt mondhatják, hogy “Magyarország erős ország, mert mindegyik választáson képes volt Európában is párját ritkító összefogást teremteni”.
Orbán Viktor kijelentette: az elmúlt négy évben visszaadták a reményt Magyarországnak, az elkövetkező négy évben pedig naggyá fogják tenni az országot. Mint mondta, számukra a győzelem nem pozíciót jelent, hanem jogot arra, hogy még többet dolgozhassanak.
Budapestről szólva a miniszterelnök kifejtette: a Fidesz-KDNP több mint kétharmadot szerzett, hiszen jelen állás szerint a 23 kerületből 17-nek lehet kormánypárti polgármestere.
Orbán Viktor beszédében gratulált a Fidesz-KDNP újraválasztott főpolgármesterének, Tarlós Istvánnak, akihez fordulva azt mondta: az elmúlt évek bebizonyították, hogy Budapest a nemzet fővárosa, és aligha lehet nagyobb megtiszteltetés, mint ha valaki a nemzet fővárosának életét irányíthatja.
“A mi egységünket valójában egy nagy közös szenvedély tartja össze”, amelynek a neve: Magyarország. “Szolgáljuk hát szorgalmasan és alázattal! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta néhány perces megszólalását a kormányfő.
A Bálna rendezvényközpont előtti színpadon ott volt Tarlós István mellett Kövér László házelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője, Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és Gyürk András fideszes európai parlamenti képviselő is.
(MTI)

 

 

Scroll To Top