OH: március 13-án lehetnek előzetes adatok a felsőoktatási jelentkezésekről

Legkorábban március 13-án várhatók előzetes adatok az idei felsőoktatási jelentkezésekről, a médiában megjelent számok találgatások – közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

A Népszabadság szerdán megbízható forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az idén tovább csökkent a jelentkezések száma, mintegy 95 ezer körül van.
A hivatal közleményében azt írta: a felsőoktatásba jelentkezők számáról a médiában megjelent számok kizárólag találgatások, azok nem a valós adatok. Véglegesnek mondható adatok csak a beérkezett – e-felvételit hitelesítő adatlapok, valamint a hagyományos, postai úton feladott – jelentkezési lapok teljes feldolgozása után állnak rendelkezésre.
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan dolgozzák fel a jelentkezéseket, amelyek alapján előzetes adatok legkorábban március 13-án várhatóak – jelezték.
Kitértek arra is, hogy a felsőoktatásba jelentkezők számáról a jogszabály szerint a jelentkezési határidőt (március 1.) követő 50. napon, április 19-én lesznek hitelesített, végleges adatok. Az internetes felületen jelentkezők esetében a hitelesítések postára adási vagy az Ügyfélkapun történő érvényesítésének határideje március 11., hétfő – tette hozzá az OH. (MTI)

Scroll To Top