Külföldi sajtó Magyarországról – Le Monde: Macron a kormányközeli sajtó feketebáránya lett

Emmanuel Macron francia államfő a kormányközeli sajtó feketebáránya lett Magyarországon címmel közölt tudósítást csütörtökön a Le Monde.

A francia balközép napilap példaként hozta fel a Huth Gergely vezette Pesti srácok című internetes oldalt, amely hetek óta nyíltan támadja a francia elnököt, megvetéssel és iróniával kommentálva a sárgamellényesek megmozdulásait.
A menedékkérők, Brüsszel, az ENSZ és a Soros György által alapított CEU mellett egy nap sem telik el anélkül, hogy ne jelenne meg valamilyen negatív és konspiratív cikk az oldalon Emmanuel Macronról – jegyezte meg a Le Monde tudósítója, idézve Huth Györgyöt, aki szerint a francia elnököt nem a népakarat juttatta hatalomra, Macron egy a nyugati média által támogatott pénzügyi hálózat utolsó kiszolgálója, s úgy vélte, hogy a francia elnök és Orbán Viktor világnézete közt kell választani a jövő évi EP-választásokon.

A Le Monde ugyanakkor úgy látja, hogy Macron ellen a magyar hatalom utasítására indult támadás, amely most elképedve figyeli, hogy a hatalmasnak beállított ellenfél hogyan omlik össze egyedül. Orbán Viktor nem önt túl sok olajat a tűzre, mert a lap szerint maga is tart a franciaországi megmozdulások szociológiai hatásaitól. Azért sem akarhatja magára irányítani figyelmet, mert az ellenzék sárga mellényt öltve tiltakozott a túlóraemelés ellen.(MTI)

Scroll To Top