Kölcsönös viszontbiztosításról állapodott meg az Exim és az Exiar

Az Exim intézménypároshoz tartozó Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (Mehib) és az Orosz Exporthitel és Befektetés Biztosító Ügynökség (Exiar) kölcsönös viszontbiztosításról szóló megállapodást írt alá az orosz elnök szerdai budapesti látogatása alkalmából – közölte az Exim csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodás alapján a felek közös támogatásokkal ösztönzik az országaihoz tartozó exportőröket, hogy bővítsék a kereskedelmüket más államokkal. Az egyezmény lehetővé teszi az aláírók számára, hogy közösen nyújtsanak biztosítást a kereskedelmi és politikai kockázatokra a külföldi piacokat célzó projektekre. Az így megvalósítható, előrehaladott előkészítési fázisba jutott projektek összértéke meghaladja az 1 milliárd eurót – írták.
A közlemény szerint a magyar exportőrök több nagy összegű közös ügyleten dolgoznak orosz partnerekkel. A gazdasági és kereskedelmi együttműködés további fejlesztése egy minőségileg új szintet jelenthet a magyar kivitel bővítésében, és az orosz-magyar vállalati értékláncok kialakításában – tették hozzá.(MTI)

Scroll To Top