Kgfb kampány – Csökkent a biztosítót váltók száma

Idén 420 ezer magánszemély és mintegy 70 ezer flottagépjármű vált kötelező gépjármű felelősségbiztosítót, szemben a tavalyi 700 ezret is meghaladó váltószámmal – közölte az saját adataiból becsült számokat a biztositas.hu internetes alkusz hétfőn az MTI-vel.

Az előző évinél – közel 30 százalékkal – kevesebb váltás oka elsősorban az elérhető alacsony, alig 4 ezer forintos átlagos idei megtakarítás. Így sok autós elfogadja a biztosítója által küldött – néhány ezer forinttal emelkedő, vagy stagnáló – jövő évi díjakat.
A váltásban továbbra is a Budapest környéki megyék (Pest, Fejér, Heves és Nógrád megye) lakosai a legaktívabbak, miközben a legkevésbé mozdulók – az előző évekhez hasonlóan – idén is Zala-, Szabolcs-Szatmár-Bereg- és Békés megye autótulajdonosai.
Budapesten 18,3, Pest megyében 21,1, míg a túlsó póluson Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 9 százalék a váltók száma.
Az idén is december 1-jéig mondhatják fel kötelező biztosításukat (kgfb) azok az autósok, akik biztosítót váltanának és szerződésük év végi évfordulós. A  Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) statisztikái szerint az idén még mindig az összes gépjármű mintegy kétharmadát érinti az év végi átkötési időszak, hiszen a mintegy 4 millió jármű közül 2,65 millió továbbra is január elsejei évfordulós.(MTI)

Scroll To Top