Kereskedési ötlet: Részvényajánló – 2015.04.01 - Gazdasagportal.hu

Kereskedési ötlet: Részvényajánló – 2015.04.01

Az alábbi 1 részvény és 2 termék lehet érdekes szerintünk aktuális beszállással. Nagyon rövid és egyszerű magyarázattal szemléltetem mire is gondoltunk!

Idera Pharmaceuticals Inc:

Egy gyógyszeripari cég az IDRA. Mostanában elég aktívak a kutatás-fejlesztés vonalon. Mai hír, hogy az FDA-től megkapták az egyik kutatásukra vonatkozólag a további engedélyeket és a DBCL önálló termék lehet. Éles fordulatot vett a részvény árfolyama, amely amúgy is idei mélypontján tartózkodott napokkal ezelőtt. Ha ez trendfordulót is hoz, akkor bizony 5 dolláros célárral érdemes vásárolni a cég részvényeit. Stop szintet egyértelműen az új mélyponton kell meghatározni, tehát valahol 3,25 – 3,2 dolláros árfolyam környékén.

20150401_idera

Búza:

Éppen most jöttek az Amerikai Mezőgazdasági Ügynökségtől (USDA) a 2015 március 1-re vonatkozó készletadatok. Az összes búza vonatkozásában 1.12 milliárd vékára, azaz 6 %-al ugrottak a raktárkészletek az egy évvel korábbi értékhez képest. Ezzel szemben a téli időszakban az elemzők 3%-os esésre számítottak, ezért hirtelen nagy esést produkált a búza árfolyama. Amitől viszont nem kell megijedni, mert 1 évvel korábban éppen 30%-al volt magasabb a búza árfolyama, mint most, így talán további mélyrepüléstől nem kell tartani, csupán egy hirtelen csalódás az elemzői várakozások fényében. Jelen pillanatban 515 cent környékén kereskednek a búzával, ez közel 3%-os visszaesés a tegnapi záráshoz képest. Továbbra is vételi pozíciók nyitása javasolt 490-es stop mellett.

20150401_buza

Szójabab:

Itt is napvilágot láttak a hivatalos készletadatok. Még jelentősebb készletnövekedést láthatunk, mint a búza esetében, ám ennek ellenére a szójabab a tegnapi záráshoz képest magasabb árfolyamon tartózkodik. 2015 március 1-én 1.33 milliárd véka volt a hivatalos raktárkészlet és ez 34%-al magasabb, mint a tavalyi évi adat. Itt az elemzők 3%-os növekedéssel számoltak. A mostani nagyobb arányú növekedés csak néhány pillanatig tudta mínuszba nyomni a szójabab árjegyzését. Jelenleg 975 dollárcentes árfolyamon tartózkodik. Ez nem meglepő annak a fényében, hogy tavaly márciusban 1450 volt a hó végi árfolyam. Így a mostani reakciókból nem számítunk itt sem további drasztikus esésre, de a long pozíciót 900 alatti árazásnál ki kell stopolni!

20150401_szojabab

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top